Even voorstellen...

20150616 BdWP Carolijn F04513 rondMijn naam is Carolijn Bosman. In mijn loopbaan heb ik verschillende functies vervuld op het gebied van marketing en sales. Dit pad sloot op een gegeven moment niet meer aan bij mij als persoon en mijn drijfveren. Ik heb altijd veel interesse gehad in mensen en in onderwijs. Daarom heb ik in 2006 besloten om mijzelf om te scholen tot leerkracht basisonderwijs. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Theo Thijssen Pabo aan de Hogeschool van Utrecht. In 2008 kon ik starten als leerkracht basisonderwijs. 

Als juf heb ik voor diverse groepen gestaan. In deze periode leerde ik al snel dat elk kind uniek is en zijn of haar eigen talenten en groeigebieden heeft. Mijn passie ligt in het lesgeven aan het individuele kind of aan kinderen in kleine groepen. Door met rust en aandacht naast een kind te gaan zitten, zie je dat ieder kind wil leren. De sleutel tot succes is de juiste manier van benaderen en dat is iets wat in één-op-één-begeleiding veel meer tot zijn recht komt. Voor mij een reden om in 2012 te starten met ExtraWijs. 

Ik ben van nature positief ingesteld. Deze positieve instelling probeer ik over te brengen aan de kinderen door in de les een leuke sfeer te creëren. Daardoor voelen kinderen zich vaak op hun gemak en gaan lekker aan de slag. Vaak merk ik al in een paar lessen dat er vooruitgang is.

In de lessen ga ik uit van het kind zelf. Wat is moeilijk, wat beheerst een kind al. Welk leerniveau past bij hem of haar? Zelfvertrouwen en succes ervaringen zijn belangrijk om te groeien. Dat is iets wat ik ieder kind gun en probeer mee te geven.

Ik ben 1 maart 2019 gestopt met het geven van bijlessen aan leerlingen van de basisschool in de middaguren. Persoonlijke redenen hebben hierbij een grote rol gespeeld. Vanaf dat moment heb ik gekozen om me in te zetten als redemial teacher op diverse basisscholen in de omgeving van Houten. 


Carolijn Bosman